Úvod »Mikov Mikulášovice 1794» Nůž MIKOV 405-ND-18/RUBY SANTOKU
Na přání kuchařským školám, spolkům i jednotlivcům popíšeme čepele nože laserem! Od jednoho kusu! Nůž 405-ND-18/RUBY SANTOKU je vhodný na přípravu ryb, masa a zeleniny. Používá se zejména v asijské kuchyni pro krájení na tenké nudličky. Kvalitní čepel s logem Mikov je vyrobena z martenzitické korozivzdorné oceli DIN 1.4116 (dovoz SRN), která je pak dále zušlechtěna na tvrdost 55 HRc Pečlivě opracovaná je zasazena do dřevěného držadla. Rukojeť je pak dokonale ergonomická a je našimi konstruktéry a designéry navržena tak, aby s nožem umožnila pohodlnou a bezpečnou práci. Díky preciznímu zpracování dřevěné vsazené díly s tělem nože dokonale lícují, proto nedává žádný prostor k usazování nečistotát a choroboplodným bakteriím. Čepel je opatřena tzv. předním kováním chránícím prsty při krájení. Používání kuchyňských nožů RUBY je při dodržení základních pravidel manipulace s ostrými předměty a hygieny komfortní a bezpečné. Nůž 405-ND-18/RUBY SANTOKU kuchyňský je vhodný pro každodenní používání a odolný proti korozi.
Proč si koupit nůž RUBY!
- ergonomický tvar držadla vyvinutý speciálně pro tyto nože
- přední kování chrání prsty před poraněním
- zadní kování chrání nůž před poškozením.
Nůž 405-ND-18/RUBY SANTOKU je velmi kvalitní výrobek z nožířské manufaktury Mikov, její historie sahá až do roku 1794 a sídlí ve městě Mikulášovice, které se nachází v Národním parku České Švýcarsko.
Hmotnost: 0.432 kg
Kusů v balení: 1
Materiál střenky: dřevo
Pouzdro: dárková kazeta s magnetem
Materiál čepele: DIN 1.4116 - 55 HRc
Délka čepele (mm): 178
Šířka čepele (mm): 45
Tloušťka čepele (mm): 2,5
*
S ohleden na kombinaci přírodních materiálů se nože RUBY umývají pouze ručně. Při mytí v myčce může dojít vlivem vysokých teplot u některých mycích přogramů k poškozená rukojeti nože. Na vysoké teploty je pak citlivé i samotné precizní ostří.
*
Po použití nůž pečlivě samostetně omyjte bežným prostředkem na mytí nádobí. Nenechávejte nůž v prostoru na mytí spolu s ostatním nádobím. Při kontaktu ostří s jiným kuchyňským náčiním může dojít k jeho otupení.
*
Po použití na krájení syrových potravin, především například při přechodu z tepelně neupraveného (nejen) kuřecího masa na zeleninu nůž po použití na maso pečlivě omyjte a utřete.
*
Po použití nůž umyjte a pečlivě osušte. Na kovových plochách čepele se pak nebudou tvořit skvrny po samovolném osušení.